Gegevens passend voorbereid

Pfalzgraf Konditorei werkt gedurende het hele productieproces met modules van CSB-system om traceerbaarheid, productkwaliteit en product optimalisatie te garanderen.

Door Café Brünz voorgegaan wat in 1964 is opgericht, is Pfalzgraf Konditorei vandaag een groot bedrijf op de Duitse Diepvries-markt voor gebak en taarten.  Circa 250 medewerkers produceren  op de enige standplaats Pfalsgrafenweiler in het Schwarzwald dagelijks 30.000 taarten en gebakjes in het bedrijf met twee ploegendiensten die aan de vakgroothandel worden verkocht. Eén dienst zorgt in de nacht voor de reiniging van het hele bedrijf. Met de uitbreiding van het bedrijf die in 1988 begon, stegen natuurlijk ook de eisen in de afdelingen van Pfalzgraf Konditorei. Het ging alleen nog maar over de vraag over wanneer de informatietechnologie aan de nieuwe en steeds groeiende structuren aangepast moest worden. De bedrijfsleider en vennoot Dirk Brünz koos op advies voor de software van CSB-system, eerst voor de gebieden Bestellingen en fractie-vorming. Vandaag, meer dan 20 jaar verder, wordt de branche-software ook op veel andere gebieden van het bedrijf gebruikt. Zo wordt bijvoorbeeld het hele complex van de product huishouding met zijn verschillende afdelingen die in verschillende modules weerspiegeld worden, door het CSB-systeem bediend.

Ongeveer een week van te voren legt de productieplanning de schema's voor de komende werkweek vast. Tijd genoeg om voor de inkoop van de benodigde halffabricaten van de leveranciers te bestellen die voor een groot deel in de regio zijn gevestigd. De vereiste hoeveelheden ontstaan uit het recept en het aantal te maken producten en kunnen met het systeem direct aan de leverancier worden overgedragen. De voorbereide informatie kan ook bij de medewerkers in de product-ontvangst worden opgeroepen die daarop bij binnenkomen van de producten op terug grijpen. Buiten de geleverde hoeveelheid en leverancier zijn hier reeds controles geplaatst die bij het de afhandeling van de producten in het systeem beslist moeten worden geregistreerd. De MHD of de temperatuur vallen onder andere hieronder. In het meest ideale geval heeft de leverancier zijn producten van een EAN-128-code voorzien dat via een mobiel gegevensregistratiesysteem kan worden ingelezen en de langere registratie van informatie met het toetsenbord minimaliseert. 

Uitspraak van de klant Pfalzgraf:
"We hebben achter altijd de mogelijkheid om met eigen ideeën en voorstellingen bij de ontwikkelaars van CSB-system te komen voor specifieke oplossingen die voor ons bedrijf op maat zijn gemaakt."
Andreas Ziegler, hoofd EDV
De download
Download

Lees de volledige Customer Success Story over Pfalzgraf!

Hebt u nog vragen?
Graag leggen wij u persoonlijk meer details uit en organiseren een aanvangsgesprek.
Neem contact op met ons
Bericht
Stuur uw vragen of voorstellen naar ons.
E- mail
Schrijft u ons direct een e-mail.
CSB-standplaatsen
Wereldwijd hebben wij meer dan 30 standplaatsen.
Telefoon
Wij staan ook telefonisch tot uw beschikking.
Kontakt