Verder ontwikkeld

Kathi heeft zich in haar bewogen historie tot positie van een internationaal opererende producent van bakmengsels opgewerkt - ondersteund door de module van het CSB-system.

De oprichting en merkregisratie van Kathi in 1951 door Käthe en Kurt Thiele vond in de DDR plaats, de Duitse Democratische Republiek. Deze omstandigheid niet niet helemaal zonder betekenis, hij staat echter bekend voor de hoge graad van bekendheid die het merk als voorheen in de nieuwe Duitse deelstaten heeft, alsook voor de bewegende historie van het bedrijf dat tegelijkertijd een symbool voor de Duitse geschiedenis is. De eerste 40 jaar stonden bekend door oprichting, rijks meerderheids -betrokkenheid, onteigening, gedwongen integratie tot re-privatisering in 1991 en de oprichting daarna van Kathi Rainer Thiele GmbH. Vandaag - na nog eens ruim twintig jaar - presenteert Kathi zich als modern bedrijf dat na een actuele marktanalyse in de nieuwe Duitse deelstaten met een aandeel van 47,6 procent als voorheen marktleider bij de afzet van bakmengsels is en op de nationale markt hier met 13,9 procent op de tweede plaats ligt.

`Wij zien juist in de oude Duitse deelstaten nog heel veel potentieel maar ook in het internationale bedrijf hebben wij de eerste producten met veel succes geplaatst. Niet zonder reden zullen wij in 2015 een verdere omzetstijging verwachten en hiermee voor het eerst boven de 30 miljoen Euro zitten`, zegt bedrijfsleider Marco Thiele tevreden over de actuele ontwikkeling. Met de verhoging van de omzet stegen de arbeidskosten en de eisen in de afdelingen. Het ging alleen nog maar over de vraag van wanneer tot de informatietechnologie aan de nieuwe en steeds groeiende structuren aangepast moest worden. `Onze oude software was niet meer in staat om ons bedrijf en zijn processen adequaat te weerspiegelen en evaluaties ter beschikking te stellen die voor de besturing van een firma onontbeerlijk zijn`, zegt bedrijfsleider Stefan Hartelt over de beweegredenen voor de verandering. Na een lange en intensieve zoektocht heeft men in het jaar 1999 ten slotte gekozen voor de software van CSB-system. `Het was ons doel om het hele bedrijf in een software te weerspiegelen en eiland-oplossingen te voorkomen. Dat is ons met CSB goed gelukt. Bovendien werd het systeem bij veel van onze zakelijke klanten gebruikt en hier wij veel synergie-effecten gezien´, zegt Hartelt over het beslissingsproces.

Uitspraak van de klant Kathi:
"Zonder de hulp van een prestatie-gerichte EDV kunnen wij alle processen in ons bedrijf niet meer concurrerend weerspiegelen."
Marco Thiele, bedrijfsleider Kathi
Success story
Download

Lees de volledige Customer Success Story over Kathi!

Hebt u nog vragen?
Graag leggen wij u persoonlijk meer details uit en organiseren een aanvangsgesprek.
Neem contact op met ons
Bericht
Stuur uw vragen of voorstellen naar ons.
E- mail
Schrijft u ons direct een e-mail.
CSB-standplaatsen
Wereldwijd hebben wij meer dan 30 standplaatsen.
Telefoon
Wij staan ook telefonisch tot uw beschikking.
Kontakt