Traceerbaarheid - Eenvoudig geïntegreerd

Wereldwijd is het aantal terugroepen van levensmiddelen gedurende de laatste 15 jaar bijna verdubbeld. Het terug roepen van een product is duur, somt kost het ook het bestaan van een bedrijf. Want naast de directe kosten voor aanspraak op garantie ontstaan er indirecte kosten zoals image-schade en verlies van vertrouwen.

Getallen die zich hoorbaar maken.

Volgens een actuele consumenten-enquête in de USA beïnvloed het terugroepen van een levensmiddelproduct het gedrag van consumenten tijdelijk heel sterk om ook op de lange duur significant.

Transparantie over elke verwerkingsstap - het beste geautomatiseerd

Traceerbaarheid minimaliseert de negatieve effecten een geeft vertrouwen bij de consument als ze al niet door de wetgever en handel reeds werden geëist. Voor producenten betekent dit dat zij voor een perfecte traceerbaarheid elke afzonderlijke verwerkingsstap moeten documenteren. Gebeurt dit niet automatisch in het systeem, dan is hiermee een enorme, vaak handmatige inspanning hiermee verbonden. Bedrijven zijn daarom goed op de hoogte gesteld om hun processen te automatiseren en te digitaliseren. Genormaliseerde en volledig geïntegreerde organisatieverlopen zoals aanduiden, scannen, identificeren, wegen, etiketteren, meten, sturen, lezen en onderscheiden zijn gekwalificeerde instrumenten van een perfecte traceerbaarheid en afkomst garantie van grondstoffen en producten. Net zo als de registratie van bedrijfsgegevens bij alle controlepunten in het gehele productie verloop voor een systematisch kwaliteitsmanagement, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) en effectieve bedrijfsmatige eigen controles.

Bedrijven die hun processen doorgaans digitaliseren, garanderen niet alleen de traceerbaarheid maar krijgen ook hogere transparantie over een toegevoegde waarde, kunnen deze beter sturen, verlagen zo hun kosten en verbeteren hun kwaliteit.

Traceerbaarheid in het CSB-systeem

De oplossing voor traceerbaarheid van CSB-tracebility neemt voor u de taak over om elke keer perfect vast te stellen en te bewijzen, wanneer, waar en door wie uw producten werden aangenomen, verwerkt, opgeslagen, vervoerd, verbruikt of afgevoerd werden. Met CSB-tracebility stuurt, documenteert en controleert u de producten stroom van uw producten langs de gehele logistieke keten. Alle afkomst- en verwerkingsgegevens kunnen perfect geregistreerd en aan uw klanten en externe gegevensbanken zoals bv. fTRACE, mynetfair of ATC worden overgedragen. Hierbij garandeert CSB-tracebility natuurlijk de omzetting van de belangrijkste wetten, richtlijnen en normen zoals internationale normen: BRC (Global Standard Food Safety), Global GAP (Good Agricultural Practice), HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), IFS Food (International Featured Standard) en SQF (Safe Quality Food). En het beste: De traceerbaarheid kan eenvoudig met het ERP-systeem van CSB worden omgezet. De integratie van CSB-tracebility via de gehele Supply Chain garandeert:

  • De online-registratie van alle gegevens in het bedrijfsproces zonder extra kosten
  • De online-verwerking van de gegevens zonder eiland-oplossingen
  • Het perfecte bewijs binnen de branche-specifieke ERP-software
  • De voortdurende optimalisatie van uw bedrijfsprocessen
  • De vermindering van de kosten voor documentatie en aanduiding.
  • Transparante productstromen

Traceerbaarheid efficiënt georganiseerd

CSB levert met het CSB-systeem niet alleen een eigen ERP-software maar ondersteunt ook met onderbouwt advies: Onze experts kennen uw branche en specifieke processen in detail en adviseren u deskundig bij de omzetting van een individuele oplossing voor traceerbaarheid voor uw bedrijf. Met de implementering van CSB-tracebility analyseren wij de gebieden van uw bedrijf die hierin betrokken worden. Uit de werkelijke analyse en de vastgelegde detailleringsgraad van het lotnummerconcept ontstaat het aantal gegevens registratiepunten en critical control points (CCP's) langs de materiaal- en informatiestroom en de structuur van de te verwerken gegevens.

Zo profiteert u als klant - Voordelen van de traceerbaarheid met CSB

  • Het CSB-systeem is als branche-software voor uw processen ontworpen - Traceerbaarheid is hierbij net zo geïntegreerd als optimalisatie van de receptuur of kwaliteitsmanagement
  • Industry 4.0 ready – met het CSB-systeem digitaliseert u uw processen doorgaans
  • De verbinding van hardware - het CSB-systeem geeft genormaliseerde en volledig geïntegreerde organisatieprocessen
  • 40 jaar ervaring in uw branche met succesvolle implementeringsprojecten en tevreden klanten - met CSB wordt traceerbaarheid tot een concurrentievoordeel

Actuele artikelen en studies

Download
Flyer traceerbaarheid bij levensmiddelveiligheid
Herunterladen
Succesverhalen
Hebt u meer informatie over ons service-aanbod nodig?
Graag brengen we u individueel op de hoogte over hoe wij u in het onderwerp Traceerbaarheid kunnen helpen.
Neem contact op met ons
Bericht
Stuur uw vragen of voorstellen naar ons.
E- mail
Schrijft u ons direct een e-mail.
CSB-standplaatsen
Wereldwijd hebben wij meer dan 30 standplaatsen.
Telefoon
Wij staan ook telefonisch tot uw beschikking.
Kontakt